Мария Захарова
Мария Захарова / БГНЕС
Американските демократи направиха САЩ за посмешище пред целия свят, в опита си да организират импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради разговора му с президента на Украйна Владимир Зеленски, написа в Туитър говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Захарова коментира публикуваната днес стенограма на телефонния разговор между Зеленски и Тръмп.

Белият дом публикува стенограмата! Оказал ли е натиск Тръмп върху Зеленски

Според говорителката, по логиката на американските демократи основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е "всъщност герой на САЩ" и не е ясно защо демократите се почувстваха обидени от него, когато той разпространи не един, а хиляди материали от аналогичен характер, и започнаха да го преследват по целия свят.

Междувременно най-високопоставеният демократ в американския Сенат Чък Шумър каза, че разпространяването на стенограмата от телефонния разговор Зеленски -Тръмп, проведен на 25 юли, е недостатъчно, предаде ДПА.

Започва официално разследване за импийчмънт на Тръмп?

Шумър посочи от трибуната на Сената, че разпространеното "няма да успокои обществената загриженост" и изтъкна, че Тръмп е провел няколко телефонни разговора това лято.

"Неговата администрация има напълно заслужена репутация за непочтеност, подправени факти и непълно разкриване на данни в съобщения за обществеността", каза Шумър. Той призова да бъде позволено на подателя на сигнала за телефонния разговор да свидетелства, без да бъде "сплашван".
"Трябва да видим пълната нередактирана жалба на подателя на сигнала", посочи Шумър.