Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / БГНЕС
Руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че е нанесла удар по болница в източната Луганска област, оставяйки 14 убити и ранявайки 24 други. 

В събота сутринта в град Новоайдар "украинските въоръжени сили умишлено атакуваха сградата на областна болница" с произведена в САЩ реактивна система за залпов огън "Хаймарс", се казва в изявление на министерството. Министерството добави, че 14 са убити и 24 ранени сред "пациентите на болницата и медицинския персонал".

Трима загинали при руско нападение срещу Константиновка в Източна Украйна

В него се казва, че болницата предоставя "необходимата медицинска помощ на местното население и военния персонал в продължение на много месеци". „Умишленият ракетен удар срещу известно действащо цивилно медицинско заведение без съмнение е тежко военно престъпление от страна на режима в Киев“, казаха от министерството.

Междувременно трима души бяха убити и най-малко двама ранени след руски удар по град Константиновка в Източна Украйна, съобщи местният губернатор. „Руснаците стреляха по жилищен квартал, нанесоха щети на четири многоетажни сгради, хотел, гаражи и цивилни автомобили“, каза областният губернатор на Донецк Павло Кириленко в социалните мрежи. "Трима цивилни бяха убити. Най-малко двама бяха ранени", добави той.
БГНЕС