Младите посетители на Националното изложение на животновъдството в Денвър имат възможност да изпитат различни преживявания със земеделието и добитъка, разказва rfa, част от Voice of America (VOA).

Някои водят крави, които се оценяват по правилната линия на гърба и ъгъла на ставите. Други показват расови коне за оценка на баланса, мускулатурата и представянето им. Има и такива, които водят овце, които, заедно с тях, се оценяват в конкурса за младежко изложение на пазарния живот, където трябва да водят и представят животните си с правилно настроени крака и вдигнати глави.

За тези, които се интересуват от зоопарка, входът е безплатен, но родителите трябва да купят пелети, които животните лаком взимат от ръцете на децата.

Университетът на щата Колорадо се стреми да привлече бъдещите фермери и по-младите посетители с интерактивни изложби за земеделските науки и добитъка, включително генетика на овцете.

„Запазваме най-добрите семена за следващата реколта и след това ги засаждаме през следващата година. След това отново отбираме най-доброто и ги засаждаме за реколтата през следващата година“, разкриват пред децата тайните на земеделието опитните агрономи.

В състезанието "Еквикрос", което също е част от изложението, жокеи на възраст между 14 и 18 години се състезават в редица умения и бързина.
Победителите олучават над 1 200 долара стипендии, допълват от rfa, част от Voice of America (VOA).

Още по темата гледайте във видеото.
rfa, част от Voice of America (VOA)