/ БГНЕС
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка с посещение в Египет, където разгледа пирамидите и сфинкса в Гиза, предаде ДПА.

Край пирамидите първата дама описа пътуването, което я отведе също така в Гана, Малави и Кения, като "изумително".

Първата дама и пирамидите (СНИМКИ)

Тя отговори и на критиките, разразили се около бялата шапка, която носеше в Найроби, оприличена от мнозина на корковите шлемове, носени от европейските колонизатори в Африка.

"Това, което правя, е много важно - това, което правим с американската помощ, и това, което аз правя с моите инициативи. Иска ми се хората да се фокусират върху това, което правя, а не върху това, което нося", каза Мелания.
 

БГНЕС


Тя пристигна в Египет по-рано днес. С бежов блейзър, черна вратовръзка и бели свободни панталони, първата дама слезе от самолета на международното летище в Кайро, където бе посрещната от съпругата на президента Абдел Фатах ас Сиси - Ентисар ас Сиси.

Мелания Тръмп нахрани слончета в Кения (СНИМКИ)

В Кайро първата дама се срещна с египетския президент, с когото разговаряха около час. В Египет днес е национален празник, през който страната отбелязва годишнината от войната срещу Израел през 1973 г.
 

БГНЕС


Египет е важен арабски съюзник на САЩ. Отношенията между двете страни се затоплиха от идването на власт на Доналд Тръмп миналата година след напреднат период при предшественика му Барак Обама.

Мелания Тръмп посети „замък за роби“ в Гана (СНИМКИ)
БТА