/ БГНЕС
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пристигна днес в Египет - четвърти и последен етап от африканската й обиколка, по време на който се очаква тя да разгледа пирамидите в Гиза, предаде АФП.
 
Първата дама и пирамидите (СНИМКИ)
 
При строги мерки за сигурност високата гостенка бе посрещната на летището в Кайро от съпругата на президента Абдел Фатах ас Сиси - Ентисар ас Сиси. Според местния печат й предстои посещение в президентския дворец.

Мелания Тръмп нахрани слончета в Кения (СНИМКИ)
 

БГНЕС


Мелания Тръмп ще се отбие и в американското посолство. Предвижда се освен това да посети строежа на новия голям музей, в който ще бъдат изложени богати сбирки от египетски антики.
 

Малави - втората спирка на Мелания Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

Агенцията припомня, че първата дама на САЩ идва в Египет след визити в Малави, Кения и Гана. Първите етапи от обиколката й, представена като "дипломатическа и хуманитарна", не предизвикаха масово оживление и ентусиазъм, посочва АФП. Пътуването й, несъпроводено от изявления за печата, протича далеч от трескавата атмосфера във Вашингтон седмици преди междинните избори през ноември, които са от ключово значение за втората част от мандата на президента Доналд Тръмп.
 

БГНЕС


Мелания Тръмп посети „замък за роби“ в Гана (СНИМКИ)

В четвъртък американският лидер приветства в Twitter "забележителните" усилия на съпругата си.
 
Солидните връзки между Кайро и Вашингтон, установени след споразуменията от Кемп Дейвид през 1978 г., преживяха период на несигурност, след като армията свали през 2013 г. президента ислямист Мохамед Морси от организацията "Мюсюлмански братя".

БГНЕС


Американската военна помощ за Египет временно бе спряна от администрацията на демократа Барак Обама, критикувал нарушения на човешките права в африканската държава, напомня АФП.
БТА