Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Вярвам, че мога да постигне сделка за Брекзит, която парламентът да подкрепи, за да може Великобритания да напусне ЕС на 29 март, заяви британският премиер Тереза Мей.

Тереза Мей ще поиска от парламента допълнително време за преговори с Брюксел

В Камарата на общините, където информира депутатите за дискусиите с ЕС, Мей отново каза, че не смята, че митнически съюз, какъвто е предложен от опозиционната Лейбъристка партия, е път към гарантиране на споразумение, предаде Ройтерс.

"Преговорите са в решителна фаза и сега всички тррябва да сдържаме нервите си, за да постигнем промените, за които Камарата настоява и да реализираме Брекзит в предвидения срок", каза Мей.

Ирландският премиер: Сделката за Брекзит е възможна

"Като получим промените, от които имаме нужда за "предпазния механизъм", като защитим правата на работниците и околната среда и повишим ролята на парламента в следващата фаза от преговорите, вярвам, че можем да постигнем сделка, която Камарата ще подкрепи".

Мей каза още пред депутатите, че "се нуждае от време", за да обсъди с ЕС промените в споразумението за Брекзит, сключено с Брюксел, така че да удовлетворява британските депутати, предаде Франс прес.

Лидерите на ЕС искат Брекзит със споразумение, заяви британският премиер

Мей изтъкна, че иска депутатите от всички политически сили да подкрепят сделката, която тя сега се опитва да постигне, като се мотивира с нуждата от одобряване на още закони, които да подготвят излизането на Обединеното кралство от ЕС.

"Всъщност, според мен, е в интерес на този парламент и в интерес на одобряването на закони, да има убедителен вот от цялата камара", каза Мей пред парламента.
БТА