Районът е отцепен от полицията
11 души са убити при масова стрелба в черногорския град Цетине. Трагедията се разиграва след битов скандал. Нападателят първо ликвидирал семейството си, след което започнал безразборно да стреля на улицата, съобщава Асошиейтед прес, цитирайки държавната телевизия. 

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него. В атаката са били ранени още 6 души, сред които един полицай.

Инцидентът е станал селището Медовина в Цетине, близо до сградата на правителството, потвърдиха от дирекцията на полицията.
Трагедията е била предшествана от семеен конфликт, след който нападателят е стрелял безразборно по минувачите по улицата. Нападателят е стрелял и по полицаите, като при сблъсъка е бил убит, съобщава  RadioTitograd.
По неофициална информация нападателят е 34-годишен мъж, който е стрелял и по деца.

Очевидци на стрелбата твърдят, че нападателят е минавал през квартала и е стрелял безразборно по случайно попаднали там граждани.

Полицаите се опитали да усмирят нападателя, който отказал да се предаде и стрелял по полицаите. Според информация, получена от Pobjeda News, нападателят няма криминално минало. Четирима ранени са хоспитализирани в болницата в Цетине, докато двама ранени са транспортирани до клиничния център в Подгорица.

От Спешния център в града съобщават, че при тях е приет мъж с тежки травми на главата и гръдния кош. Трима пострадали са оперирани по спешност, като нараняванията са доста сериозни.