/ Lee County Sheriff"s Office
10-годишно дете е арестувано от полицията в щата Флорида заради заплахи, че ще открие стрелба в училището си. Даниел Исак Маркес е задържан заради изпращани текстови съобщения, в които твърдял, че се готви за нападение.

Арестът му става само пет дни след като 19 деца и двама учители бяха убити в началното училище Роб в Увалде, Тексас от 18-годишния стрелец Салвадор Рамос.




Властите дори разпространиха в социалните мрежи видео от ареста на момченцето, което е качено в полицейска кола с белезници на ръцете.

Вместо полицията: Майка нахлула сама в училището в Тексас и спасила от стрелбата двете си деца

Маркес е ученик в 5 клас в началното училище "Пейтриът" в Кейп Корал, Флорида. След като е бил разпитан от властите, той е обвинен в писмена заплаха за извършване на масова стрелба, съобщиха от офиса на шерифа на окръг Лий.

„Поведението на този ученик е отвратително, особено след неотдавнашната трагедия в Увалде, Тексас", се казва в изявлението на местния шериф Кармин Марсено.

 „Да се ​​уверим, че децата ни са в безопасност беше от първостепенно значение при този случай. Ще имаме законност и ред в нашите училища! Екипът ми не се поколеба нито секунда, за да разследва тази заплаха", допълни Марсено.

Инцидентът се разследва от Училищния екип за борба с заплахите и Отдела за криминални разследвания на младежките служби.

В САЩ гражданите разполагат с повече оръжие, отколкото е броят на населението

Шерифът определи 10-годишното момченце като "малък престъпник". "Не е смешно. Това дете отправи фалшива заплаха и сега изпитва реалните последици от това", категоричен беше Кармин Марсено.