/ БГНЕС
Майка на двама ученици в началното училище Роб прескочила оградата на учебното заведение и спасила сама децата си по време на стрелбата, съобщават американски медии.

Жената от Тексас първоначално била спряна от полицейските сили, които дори сложили белезници на ръцете й, разказва The ​​Wall Street Journal.

След трагедията със загиналите при стрелба ученици в САЩ – има ли пропуски и грешки

Анджели Роуз Гомес, работела във ферма на около 40 мили от Увалде, където миналата седмица 18-годишен младеж уби 19 деца и двама преподаватели. Когато чула за стрелбата, тя моментално се качила на своя джип с единствената мисъл за двете си деца - във втори и в трети клас. Когато пристигнала пред началното училище, Анджели била стъписана от "очевидната липса на реакция от страна на правоприлагащите органи".

"По това време стрелецът се беше барикадирал в класна стая. Полицията не правеше нищо. Те просто стояха извън оградата без да влязат или да предприемат каквото и да било. В това време децата не спираха да звънят на спешния телефон 911", споделя Гомес.

За да я възпрат да влезе в сградата, полицията я оковава в белезници. В някакъв момент майката успява да ги убеди да я освободят и леко се отдалечава от тълпата. След това спринтира директно към училището. Тя преминала полицейската лента и прескочила оградата. Малко след това Анджели Роуз Гомес излязла на вън, водейки със себе си двете си деца.

Родители на убитите ученици в Тексас: Близо час полицията не предприе нищо, за да спре стрелеца
 

Сега всички обвинения са изправени срещу полицейските власти в Тексас за липсата на адекватна реакция.

След началото на нападението на стрелеца във вторник, докато ученици се обаждали на телефон 911, полицаите са чакали повече от час, преди да щурмуват класната стая, след като последвали стрелеца в сградата. Началникът на училищната полиция Пийт Аредондо решил, че полицаите трябва да изчакат, тъй като смятал, че стрелецът се е барикадирал в съседни класни стаи и децата вече не били изложени на риск, казаха служители вчера.

"Това беше погрешното решение", каза на пресконференция вчера Стивън МакКроу, началникът на Департамента за обществена безопасност на Тексас.