/ БГНЕС
Преходите в Лувъра, който ще поднови работа на 6 юли, ще бъдат обозначени със стрелки, като посетителите няма да могат да се връщат назад, за да се избегне срещането на потоците от придвижващи се. Това обяви днес управата на най-прочутия музей в света.

В Галерията на Аполон и в залата с Джокондата, ще има влизане и излизане от различни места. Гардеробите ще останат затворени, а отдаваните под наем инвалидни колички ще бъдат дезинфекцирани след всяка употреба.

Как се възобновява туризмът по света? (ВИДЕО)

Влизането ще е през входа при Пирамидата. Там ще се дезинфекцират ръцете с хидроалкохолен гел. Опашките ще са няколко в зависимост от часа за визита, който посетителите са резервирали онлайн. Резервациите за чеса на посещение се правят на сайта на Лувъра и това ще става от понеделник. Предварителната резервация за визита на Лувъра е задължителна. Различни сайтове също ще улесняват хората в тази насока.

Притежателите на различни абонаментни карти за Лувъра ще влизат от входа на пасажа Ришельо.

Посетителите от 11 години нагоре ще носят задължително маски.
 


Някои колекции няма да са достъпни, като например френските средновековни и ренесансови скулптури, творби от Ренесанса, творби от 18-и и 19-и век, колекциите за изкуствата на Азия, Африка, Америките и Океания. Няма да са достъпни и залите за ислямско изкуство и вторият етаж с френска живопис и северноевропейска живопис.

В Лувъра има над 32 000 произведения на изкуството на площ от 45 000 квадратни метра. Той остана затворен три месеца заради коронавируса, отнел живота на общо 29 374 души. Увеличението на жертвите във Франция е само с 28 за последното денонощие, допълва Ройтерс.
БТА