Правителствата бавно започнаха да предприемат крачки към премахване на ограниченията заради разпространението на коронавируса. Но те внимателно обмислят какво да правят и голяма част от границите по света остават затворени за обикновените туристи. Как се възобновява туризмът по света, вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Кипър

Правителството на Кипър постепенно отменя ограниченията по отношение на полетите от летищата в Ларнака и Пафос, както и работата на летищата и хотелите. От 9 юни се възобновяват въздушните полети, обяви министърът на транспорта Янис Карусос. Туристите, които пътуват до Кипър, трябва да предоставят удостоверение, че не са болни от COVID-19. За тези, които се разболеят по време на престоя си, могат да бъдат настанени в болница, която е пригодена само за туристи. Освен това държавата е осигурила хотел за туристи под карантина.

Как да планираме първата си почивка след коронавируса? (ВИДЕО)

Франция

Пътниците, които влизат в страната, с изключение на гражданите на ЕС или пристигащите от Великобритания, ще бъдат подложени на задължителна карантина от 14 дни. Тази заповед ще продължи до най-малко 24 юли. На 29 май беше съобщено, че Лувърът ще отвори отново врати на 6 юли.

Гърция

Премиерът на страната Кириакос Мицотакис съобщи, че туристическия период започва на 15 юни, когато сезонните хотели могат да приемат отново туристи.

море
iStock/Getty Images

Германия

Все още баровете в Германия са затворени, но ресторантите отвориха врати на 18 май. От 29 май хотелите също приемат гости. Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че възнамерява да премахне ограниченията за страните от ЕС от 15 юни.

туризъм
iStock/Getty Images

Турция

Ресторанти, кафенета, паркове, спортни съоръжения, плажове и музеи ще отворят отново от 1 юни. Капалъ чаршия също се подготвя да отвори врати на 1 юни.