По-строгите мерки против разпространението на COVID-19 паднаха в България. Поне на този етап нещата изглеждат така. Остава обаче задължителното носене на маски, когато сте на закрити обществени места – например в магазините за хранителни стоки, когато отивате да си платите на място сметките, в градския транспорт включително, където дори ще ви глобяват, ако не носите маската си.

Спазвайте мерките, които са наложени в момента, за да избегнете излишни главоболия. Добрата новина е, че вече може да пътуваме отново из страната.

Със сигурност сте забелязали, че много от приятелите ви вече споделят снимки и видеа от първите си разходки сред природата. Не сме изненадани, с това чудно време всеки иска да подиша чист въздух. Същото направиха някои от най-известните родни знаменитости. Вижте ги в канала "Cool News" във vbox7:

Една от звездите, която сподели как прекарва първия ден с по-голяма свобода, е поп-фолк певицата Анелия, която показа в Инстаграм чудесни снимки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anelia Georgieva (@anelia_official) on


Вижда се, че певицата е на много красиво място в природата, просторна зелена морава, коне.

Анелия сподели и снимка на красивата си дъщеря Ивон. 

От снимката става ясно, че тя е била на приятна разходка в близост до град Елин Пелин – красив парк с езеро, беседки и чудесни гледки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anelia Georgieva (@anelia_official) on


Друга известна певица сподели в Инстаграм своето първо бягство от града.

Фолк певицата Гергана качи в Инстаграм очарователни снимки от разходката си сред природата, а ние може да кажем, че кадрите са впечатляващи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nature #naturephotography #niceday☀️#rilamountainbulgaria #beautifulbulgaria #обичамбългария

A post shared by Gergana 🇧🇬 (@gergana_official) on


Обичаната водеща на "На кафе" Гала се отдаде също на уикенд разходки. Това стана ясно от снимката на нейната половинка Стефан, която той е качил в своя Инстаграм профил.

Към снимката Стефан е споделил:

"Мери кристмас! Малко разходка, малко позиране, малко борба... и съботата отминА".
 
Друга родна знаменитост от кино и театралните среди също показа как е прекарал първите по-свободни дни. Актьорът Тончо Токмакчиев се порадва на слънчевите лъчи извън София. Той е избрал да прекара известно време в красивия Велинград.

На друга снимка от същото място, Тончо е в компанията на Кирил Ефремов. Към нея той е споделил:

"Тази снимка ме връща почти 35 години назад. В този басейн сме играли до премаляване като тийнейджъри...", пише Тончо и допълва, че тогава не е било хотел, а почивна станция на ЦК на БКП. 

"Затова велинградчани още наричат хотела "ЦеКа-то". Естественно, не беше достъпен за простосмъртните, но ние прескачахме оградата или влизахме през малка вратичка откъм хората! Много яко беше...", спомня си още актьорът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toncho Tokmakchiev (@tonchotokmakchiev_) on


Марта Вачкова пък сподели красиви снимки от своята обиколка из улиците на стара София. Красиви, пролетни кадри, които определено се харесаха на последователите на актрисата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мартина Вачкова (@martina_vachkova) on