Луфтханза самолети
Луфтханза самолети / Gulliver/Getty Images
Германската авиокомпания „Луфтханза“ намалява своите полети на къси и средни разстояния с една четвърт през следващите няколко седмици на фона на коронавирусната епидемия, се казва в прессъобщение.

"Поради настоящата ситуация, причинена от увеличеното разпространение на коронавируса, “Луфтханза Груп“ реши да предприеме редица допълнителни мерки. През следващите няколко седмици броят на късите и средните полети ще бъде намален. Компанията отбелязва, че продължителността на този период ще зависи от по-нататъшното развитие на ситуацията с коронавируса.

Армения с първи случай на коронавирус, първа жертва в Австралия

 


Освен това ще се намали и броят на дългите полети. Авиокомпанията обяви, че броят на временно нелетящите самолети, предназначени за дълги полети, ще се увеличи от 13 на 23.
Като една от мерките срещу коронавируса, авиокомпанията обмисля и възможността за намаляване на работното време на служителите.

Рисковете при заразяване с COVID-19 (ВИДЕО)

Броят на заразените в континентален Китай надхвърли 79 800, 2 870 починаха, а над 41 600 са излекувани. Регистрирани случаи на заразата извън КНР, по последни данни на СЗО, има в 53 страни - броят на заразените е над 6 000, а починалите са 86 души.
БГНЕС