Генерал Сергей Суровикин не се намира в следствения арест Лефортово в Москва, нито е в други места за временно задържане.

Това съобщи пред журналисти в четвъртък отговорният секретар на Обществената комисия за наблюдение (ОПК) Алексей Мелников, цитиран от ТАСС. „През последните дни много често ми се обаждаха представители на огромен брой руски и чуждестранни медии. Те питаха:„ Вярно ли е, че Суровикин е в следствения арест? Отговарям: нито в Лефортово, нито в други следствени арести“, твърди представител на столичната ЧВК.

Путин арестува генерал Суровикин

Информация за ареста на Суровикин се появи в сряда в различни телеграм канали. Те заявиха, че генералът е настанен в следствения арест в Лефортово. По-късно, позовавайки се на свои източници, британското издание на „Файненшъл таймс“ съобщи за задържането му.

САЩ: Руският генерал Суровикин е бил благоразположен към метежа на „Вагнер“

Суровикин е командир на руските въздушно-космически сили, заместник-командир на сборната група руски войски в зоната на НВО.

Американски служители, информирани за американското разузнаване, заявиха, че висш генерал е бил предварително запознат с плановете на Пригожин да се опълчи срещу Шойгу и началника на въоръжените сили генерал Валерий Герасимов заради провалите във войната срещу Украйна, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Подозренията са, че този генерал е Суровикин, командир, известен със своята безпощадност и бруталност. Свързаният с провоенния канал Рибар, Телеграм, разкри, че Суровикин "не е виждан от събота".
ТАСС