Крис Браун напусна Филипините
Крис Браун напусна Филипините / снимка: Guliver/Getty Images

Американският певец и носител на "Грами" Крис Браун получи разрешение да напусне Филипините, където бе задържан, след като бе обвинен в измама от местна религиозна организация, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

"26-годишният Браун, който от два дни не можеше да напусне Манила, се е възползвал от документ, който удостоверява, че няма никакви задължения към Филипините и може да напусне страната", заяви говорител на местните имиграционни служби.

В кратко видео, качено на страницата на Браун в Туитър, се вижда, че певецът е на писта на летище, където се среща с фенове по повод предстоящ негов концерт в Китай.
В сряда Крис Браун изнесе концерт пред хиляди фенове в Манила.

Влиятелната организация "Църквата на Христос" бе сезирала съдебните органи, за да му попречат да напусне страната. "Църквата на Христос" го поканила на свой концерт на архипелага в новогодишната нощ на 2014 година, но Браун не се явил на гастрола. Тя резервирала най-големия закрит стадион в страната - "Филипин арина", на който е собственик. Според представители на "Църквата на Христос", Браун й дължал 1 милион долара. Певецът обясни, че тогава не могъл да пътува до Филипините, защото загубил паспорта си.

Източник: БТА