/ iStock/Getty Images
Британска домашна котка на име Джорджи, която изчезнала по време на пътуване, 12 години по-късно намерила стопанката си и се оказала ненужна за нея, съобщава „Дейли Мейл“.

Ейми Дейвис от Рочдейл, Англия, загубила Джорджи през 2008 г., докато почивала с нея близо до Лох Ломонд, Шотландия. Заедно със семейството си жената се опитала безуспешно да намери домашния любимец. "Бяхме разстроени, когато Джорджи не се появи в последния ни ден в Лох Ломонд", спомня си тя.
Дейвис се надявала, че рано или късно добри хора ще върнат Джорджи при нея, тъй като котката имала чип на себе си.
 

През 2020 г. тя получи обаждане от приют за животни в Глазгоу и й казали, че са намерили нейната котка. Оказало се, че Джорджи е живял в горския парк на кралица Елизабет през всичките 12 години. Там работниците в парка и посетителите се грижели за животното. Когато в страната били въведени карантинни мерки поради коронавируса, един от служителите в парка отвел Джорджи в приют, където чипът на домашния любимец бил проверен. Така служителите на центъра открили контактите на Дейвис. Въпреки че телефонният номер, посочен в базата данни, не е бил актуален, служители на приюта за животни й изпратили имейл и така се свързали с нея.
 

Дейвис обаче не могла да вземе Джорджи вкъщи, защото друга котка, деветгодишна, вече живее в семейството. „Когато разговарях с центъра, разбрах, че начинът ни на живот вече не е подходящ за Джорджи... Много ми е тъжно, че след толкова години няма да можем да се съберем отново, но трябва да направя това, което е най-доброто за него“, подчерта тя.

Работникът на приюта за животни Линси Андерсън заяви, че търсят тих дом, без животни за Джорджи. „Той се нуждае от пространство и голяма градина, за да се разхожда“, каза Андерсън.
БГНЕС