Генерално консулство на България в Лос Анджелис обяви телефенна линия за нуждаещите си от помощ.

"Във връзка с тропическата буря "Хилари", ви уведомяваме, че екипът на Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис е в денонощна готовност да окаже съдействие на нуждаещи си от помощ или изпаднали в беда български граждани", се казва в съобщението.

В случай, че разполагате с информация за пострадали сънародници, имате съмнения за такива, или вие самите имате нужда от съдействие, молим да ни уведомите на следния имейл: consulate.losangeles@mfa.bg или денонощен телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.

В САЩ очакват урагана „Хилари“

Ураганът "Хилари" е отслабнал до категория 1, но остава опасен, обяви Националният метеорологичен център в Маями, цитиран от Асошиейтед прес. Мексико и Калифорния се подготвят за последиците от бурята.

Късно снощи "Хилари" се насочи към най-северния мексикански щат Долна Калифорния. Въпреки обявеното понижение на силата му, ураганът вероятно ще донесе "катастрофални" наводнения в региона. Очаква се той да е отслабнал до равнището на тропическа буря при преминаването си през югозападната част на САЩ.

Според последното съобщение на Националния метеорологичен център в Маями максималната скорост на вятъра е 144 км/ч, а ураганът се намира на около 281 км южно от Пунта Еухения и на 855 км от Сан Диего.

Метеоролозите подчертаха, че въпреки отслабването си ураганът остава опасен.