Платформата TikTok тества нов месечен абонамент, който ще оттърве потребителите от рекламите, съобщи "Android Authority".

Китайската фирма тества услугата на англоговорящия пазар извън САЩ, но отказа да коментира точните локации. В момента абонаментът е определен на 4,99 долара.

Сайтовете за запознанства: Проклятие или благословия?

Meta също обмисля абонаменти и премахване на реклами за хората в ЕС, за да се съобрази с новите правила за рекламиране в блока.

В момента TikTok предлага персонализирани реклами на всички потребители на възраст над 18 години.

Твърди се, че тестът е в малък мащаб и няма гаранция, че абонаментът ще бъде въведен в световен план.

Илон Мъск предложи всички абонати на Twitter Blue да бъдат проверени потребители

YouTube и X, бившият Twitter, са сред сайтовете, които вече предлагат малко или никаква реклама срещу месечна такса.

Meta, която притежава Facebook и Instagram, също се стреми да таксува потребителите в Европа, които се откажат от персонализирани реклами на своите платформи.

Потребителите ще бъдат таксувани приблизително 10 евро на месец за използване на Instagram или Facebook без персонализирани реклами на настолен компютър и 13 евро на месец на телефони.

Говорител на Meta заяви, че компанията „вярва в стойността на безплатните услуги, които се поддържат от персонализирана реклама“.

„Ние обаче продължаваме да проучваме опциите, за да гарантираме, че сме в съответствие с променящите се регулаторни изисквания. В момента няма какво повече да споделяме“, добави той.

 
БГНЕС