/ iStock/Getty Images
Китайската държавна телевизия отдаде почит на здравните работници на първа линия в борбата срещу коронавируса и на участниците в космическата програма в годишното гала предаване за пролетния фестивал, с който се посреща новата година, съобщи Ройтерс.

Четиричасовото предаване по CCTV, което обикновено привлича стотици милиони зрители, представи скечове, музика и танци, включително и с участието на актьора Джаки Чан и виртуалната звезда Ло Тяни, преди водещият да отброи секундите до полунощ и началото на годината на Вола.

Каква ще бъде 2021 г. - годината на белия метален вол? (ВИДЕО)

Един от скечовете беше за забраната за излизане по време на пандемията.
В него хората си приказват от балконите, докато дрон доставяше храна. Накрая всички се радват, защото получават съобщение, че локдаунът свършва на 8 април, както беше в Ухан миналата година.

Бяха показани и кадри от Ухан, лекари и други медицински работници, преди да прозвучи песента "Tomorrow Will Be Better" (Утрешният ден ще е по-хубав").

Китайските власти ограничиха транспорта, за да намалят риска от разпространение на новия коронавирус. С настъпването на новата година положението е до голяма степен под контрол.

Вчера случаите бяха само два - най-малкият брой от пет месеца. COVID-19 отне живота на 4636 души в Китай.
БТА