Кастро се възстановява според US разузнаването
Кастро се възстановява според US разузнаването / netinfo

Американското разузнаване, което допреди няколко месеца твърдеше, че Фидел Кастро е на смъртно легло, сега смята, че кубинският държавен ръководител се възстановява, предаде Ройтерс.

"Несъмнено това е възможно. Никой не може да го изключи", заяви високопоставен служител на американското разузнаване. Въпросният източник, пожелал да запази анонимност, отбеляза, че не може да изключи възможността Кастро да поеме отново всичките си правомощия.

"Мисля, че това е малко вероятно на този етап, но не можем да го изключим напълно", добави той. Същевременно служителят на американското разузнаване изрази увереност, че при Кастро става въпрос за изключително сериозно заболяване.

Спешна чревна операция принуди кубинския лидер да предаде временно властта на брат си Раул през юли миналата година, припомня Ройтерс. Отсъствието на Кастро от публичното пространство породи спекулации, че той има рак в последна фаза.

Тогавашният директор на американското Национално разузнаване Джон Негропонте заяви през януари тази година пред Сената, че дните на кубинския лидер са преброени.