Кастро нарече Буш тиранин, който тласка Косово към независимост
Кастро нарече Буш тиранин, който тласка Косово към независимост / netinfo

Кубинският лидер Фидел Кастро отново публикува статия, в която се нахвърля срещу президента на САЩ Джордж Буш, предаде Франс прес. В Албания Буш се произнесе за независимост на Косово, "без никакво към уважение към интересите на Сърбия, Русия и редица европейски страни", пише кубинският лидер.

Под заглавие "Тиранинът на посещение в Тирана", кубинският президент, който се възстановява 10 месеца от коремна операция, пише, че американският президент "се обяви решително за независимост на Косово, без да прояви никакво уважение към интересите на Сърбия, Русия и редица европейски страни".

В кратката статия, публикувана в днешния кубински печат, Кастро пише: "Буш е зажаднял за обич. Той се наслади на приема, който получи в България, без никакви враждебни демонстрации". Кастро отбелязва поетия от Буш ангажимент да осигури на България противоракетна отбрана.

Писмените изяви на кубинския президент станаха значително по-кратки - първите бяха около 7000 думи, след това намаляха до 3000, а днешната е само 223, отбелязва Франс прес.