/ БГНЕС
Британският премиер назначи Дейвид Лидингтън за министър на правосъдието в новото си правителство след парламентарните избори от тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на "Даунинг стрийт"10.
 
Досега Лидингтън беше лидер на Камарата на общините - долната камара на британския парламент, припомня агенцията.
 
Тереза Мей обяви, че ще състави правителство

От канцеларията на Мей съобщиха за няколко преназначения на досегашни министри.
 
Джереми Хънт остава министър на здравеопазването, Саджид Джавид - на регионите и местното самоуправление, Джъстин Грийнинг - на образованието и по въпросите на жените и равноправието, Лиъм Фокс - на международната търговия, Грег Кларк - на бизнеса, енергетиката и промишлените стратегии, Крис Грейлинг - на транспорта и Прити Пейтъл - на международното развитие.
 
Мей се прегрупира след неуспеха на изборите

Освен това Гевин Уилямсън остава организационен секретар на групата на консерваторите в Камарата на общините, а Алън Кеърнс запазва поста си на министър, отговарящ за Уелс, се казва в съобщението на Даунинг стрийт.
 
В петък канцеларията на премиера съобщи, че министрите на финансите Филип Хамънд и на външните работи Борис Джонсън ще запазят постовете си в следващото правителство.
 
Бивш министър нарече Тереза Мей "ходещ мъртвец"

Тогава от "Даунинг стрийт" казаха, че досегашните министри на вътрешните работи Амбър Ръд, на отбраната Майкъл Фалън и на Брекзита Дейвид Дейвид ще оглавяват същите министерства в новия кабинет, след като Консервативната партия на Мей изгуби парламентарното си мнозинство на изборите тази седмица.
БТА