Кадафи задоволявал сексуалния си нагон по четири пъти дневно
Кадафи задоволявал сексуалния си нагон по четири пъти дневно / снимка: БГНЕС, архив

Разстреляният преди година ръководител на Либия Муамар Кадафи е изнасилвал девствени малолетни момичета и е задоволявал сексуалния си нагон по четири пъти дневно, пише вестник "Либр Белжик", като се позовава на книга на журналист от вестник "Монд".

Авторът на книгата предава разказите на бивши приближени на диктатора, управлявал страната 42 години, посочва БТА. За пример е даден случай, в който Кадафи посетил училище и получил букет от 15-годишна девойка. Докато приемал букета, той погалил момичето по главата, което за екипа му означавало, че я желае.

На следващия ден при семейството на момичето пристигнали пратеници, които след разговор с майката отвели дъщеря й. Девственото момиче било подложено на медицински изследвания, за да е сигурно, че е здраво, а след това било отведено в резиденцията Баб ал Азизия в Триполи. Там други "стотици сексуални робини" като нея били държани, упоявани, дрогирани и изнасилвани. Ако девойка разкажела какво е преживяла, рискувала живота си.

Според автора, Кадафи създал цяла мрежа от търсачи на млади девойки, като групата била оглавена от някоя си Мабрука. Тя била особено усърдна в изпълнението на целите. Според близки до полковника той управлявал, покорявал и наказвал със секс - единственото, за което мислел сериозно. Представителка на неговата охрана, която често пътувала с вожда и зад граница, потвърждава, че Кадафи използвал своите телохранителки "за каквото му дойде наум".

В книгата "Жертвите. В харема на Кадафи", се посочва, че сред пострадалите имало ученички, жени военни, съпруги на министри, дипломати и генерали. Според свидетелите, до днес има либийски семейства, потънали в срам и мълчание, тъй като местните нрави приемат дори мъжете от фамилия на обезчестена жена - бащи, братя и съпрузи - като по-нископоставени в обществото, ако не са успели да удавят престъпника в кръв.