/ Guliver/Getty Images
Западният бряг е затворен за трети ден, изградени са КПП-та
Израелската армия е убила най-малко двама диверсанти от Ливан след граничен сблъсък, предаде Ройтерс, като се позовава на местни медии.

Израелските войски, подкрепяни от въздуха с хеликоптери, са обстрелвали въоръжени лица, които са нахлули от Ливан, според съобщение на армията.

Ескалацията в Близкия изток: Провали ли се израелската разузнавателна мощ

В неделя, Израел отвърна на Ливан с въздушни удари в отговор на обстрелване със снаряди. Междувременно днес в Северен Израел ехтят сирени за въздушна тревога.

12 ракети са били изстреляни от Ливан, въпреки предупрежденията "Хизбула" да не се намесва в конфликта, които подкрепят "Хамас".

Напрежението нараства в окупирания Западен бряг – където живеят около 2,8 милиона палестинци – тъй като израелската армия налага пълно затваряне.  Жителите казват, че входовете на градовете са били затворени с железни порти, циментови блокове и могили от пръст.

Израел започва пълна блокада на Ивицата Газа, засилва ударите срещу центрове на „Хамас“

 На места са изградени нови военни контролно-пропускателни пунктове.  През деня имаше дълги опашки на някои бензиностанции, тъй като запасите от гориво са свършили.

„Това е нещо, което сме виждали и преди през дългите десетилетия на окупация“, каза един екскурзовод в Бейт Сахур, който сега е без работа.