Жертвите в Израел вече са над 800, а в Ивицата Газа убитите са над 500
Израелската армия си е върнала контрола над граничните градове с Ивицата Газа, съобщи говорител на израелските сили, цитиран от CNN.

Междувременно министърът на отбраната на Израел Йоав Галант обяви, че е наредил "пълна блокада" на Ивицата Газа, докато Израел се бори с терористичната организация "Хамас".

50 години след войната от Йом Кипур: Израел се сблъсква с най-тежката си заплаха

„Наредих пълна блоакда на Ивицата Газа. Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено“, каза Галант след оценка в Южното командване на израелските въоръжени сили в Беер Шева.

„Ние се борим с човешки животни и действаме както подобава“, добави той.

Междувременно "Хамас" изстреляха ракети към Тел Авив и Йерусалим, предадоха световните агенции, като сирените за тревога отекнаха в двата града. 120 ракети са били изстреляни към израелския град Ашдод, като те са били свалени от противовъздушната отбрана на Израел.

Жертвите вече са най-малко 800 в Израел, а 2243 са ранени. Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Ивицата Газа съобщи, че 510 палестинци са били убити и 2750 ранени в Ивицата Газа.

Сирени за въздушна тревога отекват в северната част на страната, предаде BBC.

Междувременно Израел засили въздушните удари върху центрове на "Хамас" в Ивицата Газа, обявиха от въоръжените сили на страната.