Избухнаха нови протести в Бразилия
Избухнаха нови протести в Бразилия / снимка: Gulliver/Getty Images

Протести избухнаха отново в Бразилия, точно преди срещата на президента Дилма Русеф с представители на протестното движение, предаде АП. Днешните демонстрации блокираха достъпа до най-голямото бразилско пристанище в Сантос, на брега на щата Сао Пауло. Не е ясен броят на протестиращите.

Протести е имало и в поне четири други щата, като с напредването на деня се очакват още демонстрации.

В столицата Бразилия канцеларията на Русеф съобщи, че президентът ще се срещне  с представители на Движението за безплатно пътуване. Това е организацията, която предизвика първоначалните протести в Сао Пауло срещу поскъпването на билетите за градския транспорт, посочва БТА.

Въпреки че увеличението бе отменено в няколко града, организацията казва, че ще продължи да се бори за целта си, която е безплатен обществен транспорт за всички.

Междувременно президентът на Бразилия Дилма Русеф предложи да бъдат предоставени 25 млн. долара на обществения транспорт в страната, поради масовите улични протести, предизвикани от състоянието на мрежата за градски транспорт, предаде АФП. „Правителството ще предостави 50 млрд. реала (25 млн. долара) в нови инвестиции за проекти за градска мобилност и ще подобри обществения транспорт в нашата страна”, заяви Русеф.