Италия и Великобритания заедно в борбата с организираната престъпност
Италия и Великобритания заедно в борбата с организираната престъпност / netinfo
Германия и Италия са се договорили да обединят усилията си в борбата срещу италианската организирана престъпност, след като миналия месец шестима италианци бяха убити в Германия, предаде Асошиейтед прес.

Директорът на Германската федерална служба за борба с престъпността Йорг Цирке заяви в интервю за списание "Фокус", че обединявайки усилията си двете страни целят "да хвърлят повече светлина върху връзките на италианските кланове с техни роднини в Германия", както и да засилят обмена на информация, съобщава БТА.

Властите в двете страни заявиха, че престрелката в град Дуисбург на 15 август изглежда е част от дългогодишна вражда между два клана от италианската област Калабрия, за които се смята, че принадлежат към престъпната групировка ндрангета.

Вчера италиански съд издаде заповед за ареста на 28-годишния Джовани Странджо - главен заподозрян за убийството на шестимата италианци. Според полицията той е роднина на Мария Странджо, съпруга на предполагаем шеф на ндрангета, която бе убита през декември миналата година.