/ iStock/Getty Images
Министерството на външните работи и на международното сътрудничество на Италия уведомява, че страната ще признава за валидни българските документи за самоличност, чийто срок изтича в периода 13 март 2020 г. -31 октомври 2020 г., за срок от шест месеца от датата на изтичане на документите.
 

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства  поискаха от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли.  България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.
 
Към днешна дата още 28 държави са потвърдили, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г. Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи. Пълният им списък е публикуван на официалната интернет-страница на МВнР.

Пълен списък на всички държави може да видите ТУК