/ iStock/Getty Images
От 06:00 часа в Гърция се въвежда пълна карантина на територията на цялата страна, която ще продължи до 30 ноември. Карантината се налага във връзка с усложнената обстановка с COVID-19.

Гърция въвежда пълна карантина до края на месеца

Излизането навън ще става след изрично предупреждение на властите чрез специален СМС на кратък номер 13033. По информация на българското посолство в Атина гражданите ще могат да напускат домовете си между 05:00 до 21:00 часа само по няколко причини, сред които здравословни, снабдяване със стоки от първа необходимост, посещение на банка, оказване на помощ на нуждаещи се, посещение на дете при разведени родители и погребение.

Спортуването и разходките на домашен любимец в този часови диапазон също са разрешени, ако се извършват самостоятелно или от двама души, при спазване на разстояние от 1,5 метра.

Гърция въвежда ограничения на ГКПП „Промахон”

В интервала между 21:00 часа и 05:00 часа, е възможно излизане чрез предупреждение с СМС, ако то е свързано с работа, за което се изисква и удостоверение тип А (https://forma.gov.gr).

Напускането на домовете в този часови интервал е разрешено също по здравословни причини и за разходка на домашен любимец. 
БГНЕС