Григор Димитров
Григор Димитров / Guliver/Getty Images
Григор Димитров се измъчи, но надделя с 7:5, 3:6, 7:6 (10) над 88-ия в света Малек Джазири в третия кръг на турнира в Барселона. Българинът успя да вземе реванш за загубата в Дубай по-рано през сезона и да отстрани тунизийския си съперник в супер оспорван мач на корт „Рафа Надал“, съобщава Gong.bg.

Двамата тенисисти предложиха истинска гладиаторска битка, в която първата ни ракета допусна немалък брой грешки, но умело използва силите си в решителния момент.

Главният съдия на двубоя също успя да ядоса българина със свое отсъждане.

Гришо реагира емоционално на грешка на рефера, по негова преценка, и бурно недоволства от отсъждането. При резултат 4:3 за Джазири и 40:30 за Григор Димитров, съдията отсъди точка за Джазири.

Григор Димитров
Guliver/Getty Images

Решението бе доста спорно, а Григор бе сигурен, че топката е била в аут. Димитров поиска преиграване и влезе в сериозен конфликт със съдията. Дори повика лайнсмена, който бе най-близо, за да му покаже отпечатъка в клея. Григор бе на път дори да се откаже, но запази самообладание и реши да продължи в срещата.
При преиграването на точката тунизиецът изравни, но в крайна сметка Димитров успя да пробие съперника, макар и от втория си опит след топка в мрежата от страна на Джазири.

Григор Димитров с лесна победа срещу Жил Симон в Барселона

Димитров ще играе с Пабло Кареньо Буста или Андриан Манарино в следващия кръг от надпреварата.
gong.bg