/ БГНЕС
Един човек е загинал, а близо 60 души са пострадали в големия пожар в Ростов на Дон. Девет от пострадалите са приети за лечение в болници, предаде ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи.

Стихията нанесе щети на 120 сгради, от които 98 са жилищни. Руски медии цитират местни жители, които твърдят, че пожарът може да е умишлен, тъй като предприемачи в сферата на недвижимите имоти искат да се сдобият със земя в центъра на града. Регионалният губернатор и прокуратурата обещаха да разследват тези твърдения.

Пожар избухна в близост до британско летище (СНИМКИ)

Полицията е възбудила наказателно дело за умишлено унищожаване или повреждане на чуждо имущество, което предвижда наказание до 5 години затвор. Според органите на реда пожарът може да е причинен от възпламеняване на битова техника в къща в града, а после пламъците се прехвърлили на съседните сгради.

Овладени са пожарите в Гърция

С огъня се бориха около 2000 пожарникари с 212 единици специализирана техника. Заради пожара бяха евакуирани временно 650 души, а газоснабдяването и електроподаването в засегнатия район бяха спрени превантивно.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ГОРСКИ ПОЖАРИ В ГЪРЦИЯ

На всички, на които пожарът е нанесъл тежки здравословни вреди, ще бъдат изплатени по 400 000 рубли, предаде ТАСС, като се позова на представител на местните власти.