Дървените фигури са дело на датски артист
С буйната си коса от клонки и тяло от рециклирани дървени палети, гигантският трол на име Брон Идън свири на флейтата си на брега на Тихия окен, в залива Пюджет Саунд, щата Вашингтон. Той призовава с музиката си изчезващите косатки да се завърнат. Друг пък седи на своя трон, с корона на главата. Той символизира приказката за краля на птиците.

Тези и други дървени тролове са дело на датския артист Томас Дамбо, който работи с отпадъчни материали, съобщава Voice of America (VOA). Той разказва, че получава вдъхновението си от природата. Дамбо пътува със своя тим от пристанище на пристанище и вече е изработил 125 трола. В работата му помагат и местни доброволци.

Учените обясняват: Защо времето стана толкова екстремално

Троловете са фантастични същества, които понякога могат да бъдат зловещи и заплашителни.Но не и тези на Дамбо. В случая те са като символ и послание за опазване на природата и грижа за земята.

Някои от троловете са направени заедно с хора от местните индиански племена. Джим Холидей е местен творец. Той споделя, че е искал да се включи в проекта, защото посланието на Томас е същото, като това, в което вярват местните индианци. "Нашият дом заслужава да бъде спасен, трябва да бъдем добри стопани на земята", казва Джим.

За Дамбо светът е пълен със съкровища. Той предвижда изложбата на гигантските тролове да продължи три години. Авторът споделя, че много често героите му заживяват свой собствен живот, предават от Voice of America (VOA).
Voice of America/Nova.bg