Филип Киркоров
Филип Киркоров / Guliver/Getty Images
Популярният руски изпълнител Филип Киркоров предлага Русия да прекрати участието си в "Евровизия", докато организаторите не променят правилата на конкурса, ощетяващи страната му, съобщава ТАСС.

Украйна забрани достъпа в страната на руската представителка в Евровизия

"Още преди забраната за участие на Юлия Самойлова, аз не бях привърженик на присъствието на Русия в конкурса при съществуващите правила за оценка на участниците, изтъква певецът. Не може да има изравняване на оценките 50 на 50 на милионите зрители и на петте членове на журито. Хората, гласуващи със собствените си пари, поставиха миналата година нашия участник Сергей Лазарев на първо място, а пристрастното жури, на което му шепнат в слушалките, го изпрати на последно!"

Песков: Организаторите на "Евровизия" се оказаха неспособни да изпълнят правилата си

Според Киркоров, ако не беше принизен зрителският вот, Русия щеше да спечели песенната надпревара. Той е убеден, че оценките трябва да се правят или изцяло въз основа на гласуването на зрителите, или в краен случай в съотношение 70:30 или 80:20 в полза на зрителския вот спрямо този на журито. "Дотогава просто е безсмислено да участваме в"Евровизия"", изтъква певецът.
БТА