/ Gulliver/Getty Images
Чейз Блис Коласурдо от град Кент в САЩ е арестуван след многобройни заплахи към семейството и роднините на американския президент Доналд Тръмп, направени в социални медии.

В тях той е обещавал "лично да екзекутира" съветника на Тръмп и негов зет Джаред Къшнър за "неговите безбройни престъпления". Подобни заплахи е отправял и към дъщерята на американския президент Иванка Тръмп.

Заканите са били публикувани на страницата на Коласурдо в Instagaram заедно със снимки на нещо, изглеждащо като пистолет, насочен към главата на Къшнър. В друг пост мъжът твърди, че и Къшнър, и съпругата му са "много по-опасни от хлебарки и трябва да бъдат екзекутирани".

Въпреки че преди това е бил диагностициран с психично заболяване, в момента той е преследван от властите като стандартен заподозрян по обвинения в смъртни заплахи, информира АФП.

Коласурдо, който е изпращал заплахи в продължение на няколко месеца през 2019 г., се е похвалил, че властите не са направили нищо за него до 19 март, когато е бил посетен от агенти на ФБР. Човекът им казал, че неговият социален медиен акаунт е бил хакнат, че оръжието на снимката всъщност е воден и е твърдял, че израелските тайни служби, Мосад, са планирали да го убият.

Въпреки действията си, основани на делюзии и факта, че той е признал, че е диагностициран с параноидна шизофрения, агентите на ФБР му дават отсрочка, при положение че прекрати заплахите си към президентското семейство в интернет. След като нарушава неформалното споразумение с властите, ФБР го арестува в началото на май.
БГНЕС