/ БТА

Британският принц Уилям и съпругата му приключиха тридневното си посещение в САЩ с гала церемония за наградите "Ъртшот".

Там престолонаследникът говори с оптимистичен тон за разрешаването на световните проблеми с околната среда чрез "надежда, оптимизъм и спешни действия", съобщи Асошиейтед прес.

Кейт и принц Уилям
БГНЕС


Екоактивисти размазаха торта в лицето на восъчния Чарлз III

Принцът на Уелс почете покойния президент на САЩ Джон Кенеди. Уилям каза, че неговата награда "Ъртшот" (Earthshot Prize) е вдъхновена от прочутата реч на Кенеди за полет до Луната от 1962 г., мобилизирала страната за изпращането на астронавти до Луната. Същото чувство за размах и спешни действия са нужни и днес за защита на околната среда, каза Уилям.
 

Кейт и принц Уилям
БГНЕС


Звездният прах за бляскавото шоу добавиха Ани Ленъкс, Ели Гулдинг и дуетът Клои и Холи, които пяха на сцената в Бостън, както и Били Айлиш, която се включи дистанционно. Кейт й Уилям намериха време да си побъбрят и с някои звезди, сред които сънародникът им Дейвид Бекъм и актьорът Рами Малек.

Кейт и принц Уилям
БГНЕС

 

Кейт и принц Уилям
БГНЕС

Уилям имаше и частна среща с президента на САщ Джо Байдън преди церемонията. Освен това той се срещна и с Каролайн Кенеди, дъщеря на покойния президент на САЩ и посланик на САЩ в Австралия. Принцът и принцесата на Уелс разгледаха музея на президента Кенеди в компанията на дъщеря му.

Кейт и принц Уилям
БТА


Изненадващият отговор на Хари и Меган след официалната снимка на Чарлз III

Кейт и принц Уилям
БТА

Принц Уилям и съпругата му Кейт по-рано бяха приветствани официално в Градския съвет на Бостън и проследиха среща на "Бостън Селтикс".

БТА