/ БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин присъстваха днес на бдение за двете жертви, убити от терорист с нож в петък край един от централните мостове на Темза в Лондон, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

БГНЕС

След нападанието с нож: Отвориха „Лондон Бридж“

Вчера бе разкрита самоличността на едната от двете жертви - това е 25-годишният специализант по право и криминология в университета в Кембридж Джак Мерит. Днес стана ясно коя е другата жертва - 23-годишната Саския Джоунс, също завършила Кембридж.

Криминолози от университета в Кембридж са двете жертви в Лондон

На церемонията в Гилдхол ярд в центъра на Лондон бяха почетени също и тримата ранени, двама от които са все още в болница, както и уличните герои, успели да повалят 28-годишния нападател Усман Хан на земята, да го обезвредят и да окажат първа помощ на ранените.

Нападателят от „Лондон бридж“ е терорист, лежал в затвора (ВИДЕО)

БГНЕС

Шефът на залата, където имало тържество за участниците в конференция, станали обект на атаката на терориста, специално отличи един човек от персонала, представен само с малкото име Лукаш. Той успял да свали висящ на стената рог от нарвал, дълъг 1,5 м, и влязъл в схватка с терориста, което позволило на уплашените хора да избягат. Полски медии съобщиха, че това е поляк, работил като готвач в ресторанта, където станало нападението.

ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт в Лондон

БГНЕС

Пред участниците в церемонията кметът на Лондон Садик Хан каза, че изправени пред тази трагедия, хората трябва "да почерпят надежда от героизма на обикновените лондончани и на спешните служби, които веднага са реагирали на заплахата, рискувайки живота си, за да помогнат на хора, които дори не познават".
БТА