/ iStock/Getty Images
Облечен в зелени болнични дрехи и говорейки от болничното си легло, Джейкъб Блейк изпрати видеосъобщение до последователите си, като ги предупреди, че всичко може да се промени за миг, съобщава Си Ен Ен.

Джейкъб Блейк с послание до протестиращите в САЩ

„Твоят живот, а не само живота ти, краката ти, нещо, с което трябва да се движиш, за да продължиш напред в живота, могат да ти ги отнемат ей така, човече“, каза Блейк, щраквайки с пръсти.

Адвокатът му Бен Кръмп публикува видеото в Туитър в събота, докато 29-годишният Блейк се възстановява от нараняванията, които е получил, след като е бил прострелян седем пъти от полицай от Кеноша, Уисконсин.

На видеоклип на инцидента се вижда как агент прострелва Блейк, докато се опитва да влезе от страничната врата на шофьора на пикап. По това време в колата са били трите му деца на възраст 3, 5 и 8 години.

Разкрития разобличават осакатения от полицията афроамериканец Блейк

Стрелбата остави Блейк парализиран от кръста надолу. Инцидентът възобнови протестите срещу полицейската жестокост и системния расизъм, започнали след смъртта на Джордж Флойд по време на арест през май.

Блейк каза, че има скоби в гърба и по цял ден го боли стомаха. "Боли ме да дишам. Боли ме да спя. Боли ме като се обръщам в леглото. Боли ме като се храня. Не искайте да трябва да се борите с това", каза той..

Той също така помоли зрителите да направят промяна към по-добро. "Моля, кажете им да променят живота си там. Можем да се държим заедно, да печелим пари, да улесним всичко за нашите хора", призовава Блейк в клипа.
БГНЕС