/ iStock/Getty Images
Двойка пенсионери от Северен Йоркшир се изгубиха по време на 30-километрово пътуване и 15 часа караха в кръг, докато не бяха спрени от пътната полиция, пише „Дейли Мейл“.

В неделя, на 13 септември, около 14:00 часа, 96-годишен мъж и 90-годишната му съпруга се отправили към компания за продажба на автомобили на 30 километра от дома им. По пътя те направили погрешен завой и карали цяла нощ в кръг, опитвайки се да намерят пътя към дома си. Около четири 4:00 сутринта в понеделник пътна полиция видяла автомобила на магистрала A168, който се движел със скорост 40 километра в час. Те предположили, че шофьорът е пиян и предприели преследване.

„Колата е спряна пред индустриалната зона Роклиф. Изглежда, че това е било най-бавното преследване в света“, каза говорител на пътната полиция в Северен Йоркшир.

Служителите на реда прибрали пенсионерите у дома и препоръчали на англичанина да спре шофирането в името на собствената си безопасност и безопасността на другите. "Този шофьор е изгубил 15 часа в 40-минутно пътуване и краят на историята можеше да бъде много по-лош", казаха от полицията.
БГНЕС