/ IStock
Мотивите все още не са изяснени, не е обявена отговорност за терористични нападение
Двама мъже са убити и една жена е ранена днес при нападение с хладно оръжие пред жилищна сграда в западния френски град Шоле, съобщи Франс прес, позовавайки се на районната прокуратура. Съобщава се за един задържан, но не е сигурно дали той е извършителят.

Оръжието е тежък или режещ предмет. Засега не е обявена отговорност за терористично нападение, изтъкна прокурорът на Анже Ерик Буяр.

Пожарникари и полицаи са обградили с ленти периметъра около резиденция Льоклер в град Шоле, съобщава в. "Уест Франс". Кметът Жил Бурдулекс заяви, че е нападнато възрастно семейство и още един човек пред сградата.

Полицейски източник съобщи, че е задържан мъж в един от апартаментите в сградата. По предварителна информация става дума 35-годишен.
 


Според радио Европа 1 предполагаемият нападател е на 35 години. Известен е на полицията за дребни престъпления. По първоначални данни от разследването мъжът слязъл от апартамента си и срещнал във фоайето човек, когото нападнал жестоко и му нанесъл удари по главата. Първата жертва починала от раните си.

След това мъжът излязъл от сградата и отишъл в парка, където нападнал възрастна семейна двойка. Съпругът, на 83 години, починал на път за болницата с хеликоптер. 81-годишната му съпруга е с тежки наранявания, но животът й не е в опасност.

След нападението мъжът се върнал в апартамента си, където бил задържан от полицията.

Мотивите за деянието му все още не са известни.

Очаквайте подробности.
 
БТА