/ БГНЕС
Второ силно земетресение разтърси Албания само минути след като трус със сила 5.6 по Рихтер предизвика паника. Вторият трус е с магнитуд 5.3 по Рихтер и е бил регистриран само 10 минути след първия. Той е продължил няколко секунди.

Двете силни земетресения са прекъснали тока в няколко района на столицата Тирана и предизвикаха паника в няколко града. Най-малко 10 къщи са се срутили в близкото село Хелмес, съобщи АФП.
Ранените при земетресенията в Албания са 44 човека, съобщава РИА Новости.

Албанското министерство на отбраната заяви, че това е "най-силното земетресение в страната през последните 20 до 30 години".

Земетресение е регистрирано край Пловдив

Първото земетресение е регистрирано в 17.04 българско време в западната част на Албания, с епицентър на 7.5 км в морето, съобщи Геологическия институт на САЩ. Според местни медии, силата на труса е 5.8 по Рихтер.

Два мощни труса разтърсиха Индонезия

Епицентърът му е бил на 6 км на север от град Дурас и на 30 километра от столицата Тирана. Дълбочината на земетресението е 10 км. Трусът е продължил 40 секунди.

Две земетресения разтърсиха Турция

И двете земетресения са били усетени много силно в столицата, където жителите й са напуснали панически домовете си.

Трусовете са били усетени и в съседните държави, включително и в Северна Македония. Силно е усетено и на гръцкия остров Керкира.
БГНЕС