Ар Кели
Ар Кели / Gulliver/Getty Images
Американският певец и продуцент Ар Кели е обвинен в документален филм, излъчван в четвъртък, вчера и днес, в сексуални връзки с няколко момичета под 16 години по времето, когато той е бил пълнолетен. Тези деяния могат да бъдат наказуеми в някои американски щати, предаде Франс прес.

Защо е нужна промяна в определението за „педофилия“ на СЗО?
 
Филмът с продължителност шест часа е излъчван от кабелната телевизия Лайвтайм в шест серии. Той хвърля нова светлина върху обвиненията, отправяни от няколко години срещу Ар Кели, чието име е Робърт Силвестър Кели. Пред 2002 г. Ар Кели беше обвинен, че е снимал сексуални актове между него и момиче на 14 години. В крайна сметка той беше оневинен през 2008 г.
 
За целите на документалната продукция, озаглавена "Да оцелееш от Ар Кели", екипът е направил интервюта с десетки хора, които са общували с певеца. Бивши хористки разказват, че са били свидетели на сексуални отношения между Ар Кели и три момичета под 16 години, по-специално певицата Алия, загинала в самолетна катастрофа през 2001 г. По времето, когато според интервюираните тя е имала връзка с Ар Кели, тя е била на 15 години. Майката на Алия - Даян Хоутън отхвърля твърденията и обвинява една от хористките в лъжа.

Историята на Краля на попа Майкъл Джексън, който днес щеше да навърши 60 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ар Кели
Gulliver/Getty Images

В документалния филм други жени обрисуват Ар Кели като манипулатор, склонен към насилие и като любител на много младите жени, които той карал да му викат "татенце". Във филма Лизет Мартинес, която Ар Кели срещнал, когато била на 17 години, а той на около 30, го обвини, че е станала жертва на сексуален тормоз от негова страна и на физическа агресия по време на връзката им, продължила няколко години. Тя каза, че Ар Кели е откраднал живота й, като я е тормозил по този начин.
 
Засега звукозаписната компания Ар Си Ей на Ар Кели не е коментирала информациите. През май платформата за онлайн музика Спотифай изтегли от плейлистите си всички парчета на Ар Кели след призив от движението "Времето изтече" да "скъса всички мостове" с певеца.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА