/ ThinkStock/Getty Images
Дискусиите за Брекзита между британското правителство и опозицията стигнаха до задънена улица вчера, още преди да са започнали, предаде АФП.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин поиска вчера от правителството да изключи възможността за напускане на ЕС без споразумение, преди да започнат преговори. "Невъзможно", отговори премиерът Тереза Мей в писмо, публикувано вчера. Тя подчерта, че това "не е в пълномощията на правителството".

Организирането на втори референдум за Брекзит би отнело година

Според Мей съществуват само два начина за избягване на Брекзит без споразумение: британският парламент да приеме споразумение, или анулиране на резултатите от проведения през 2016 г. референдум за Брекзита. Вторият от тези варианти е несправедлив, така че само парламентът може да попречи на напускане на ЕС без споразумение, подчерта премиерът.

Мей добави, че остава готова за среща с Корбин без предварителни условия.

Великобритания гласува план Б за Брекзит на 29 януари

Организирането на втори референдум за Брекзита би отнело повече от година, се казва в документ на британското правителство, разпространен сред британските депутати в рамките на междупартийния диалог за напускането на ЕС, предаде ТАСС.
БТА