Членове на Земунския клан, издирвани за убийства, се укриват в Белград
Членове на Земунския клан, издирвани за убийства, се укриват в Белград / снимка: БГНЕС
Двама членове на една от най-опасните престъпни групи в Сърбия - Земунският клан, които са участвали в ликвидирането на Зоран Вукоевич-Вук, се укриват в Белград, пише днес белградският вестник "Блиц". Свидетелят-сътрудник на процеса за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич Зоран Вукоевич-Вук беше отвлечен и убит жестоко през юни 2006 г.

"Открихме апартамента, където до преди седмица са се укривали двамата членове на Земунския клан. Сигурни сме, че те все още са в страната и са намерили убежище при помощници в Белград", казва пред вестника източник от ръководството на сръбското МВР. Той обаче не пожела да разкрие самоличността на двамата престъпниците, издирвани за много убийства.

Същият източник посочва, че залавянето им е приоритетна задача за полицията, пише БТА.

"Двамата са останали без пари и подкрепа, поради което са много опасни. Те са в състояние, в което са готови на всичко, дори да прибягнат към убийство", казва източникът на "Блиц". Той посочи, че поради тази причина са засилени мерките за сигурност на всички потенциални мишени на укриващите се престъпници. Най-сериозни мерки са взети за охраната на семейството на Душан Кръсманович. Бившият член на земунския клан Кръсманович се превърна в "мишена" за клана след неотдавнашна жалба до Върховния съд, в която призна и се покая заради убийството на премиера Зоран Джинджич.

Душан Кръсманович бе осъден през май на 30 години за участие в убийството на Зоран Джинджич, извършено на 12 март 2003 г.