Черани призна, че си е измислил обвиненията срещу Симеон
Черани призна, че си е измислил обвиненията срещу Симеон / netinfo

Бизнесменът Пиерпаоло Черани призна, че си е измислил обвиненията, че бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски е бил подкупен от принц Виктор Емануил Савойски, който остава под домашен арест в Рим, обвинен в подкупване на италианските власти, измами и развитие на проституцията. Това пише испанският всекидневник АВС.

Реномето на царя и бивш премиер на България Симеон ІІ беше смазано от скандала, разкрит от магистратите в Потенца, и от подслушаните разговори, проведени между Черани и Виктор Емануил. От него се разбира, че Емануил е дал пари на Симеон за предизборната му кампания, припомня вестникът.

В свое изявление пред италиански всекидневник Черани твърди, че „Симеон е почтен човек, който никога не би приел пари от мен” и че е наговорил на Виктор Емануил лъжите по телефона, само за да му се хареса.

Черани потвърждава, че е наговорил „пълни глупости” на Емануил по телефона и си признава: „Съзнавам, че съм сгрешил, защото въобще не знаех как може да свърши цялата история”. Черани продължава изповедта си: „Признавам, че просто исках да се харесам на Виктор Емануил. Това е истината.”

Резюмето на статията от италианския всекидневник продължава с твърденията на Черани, че се е срещал с принц Емануил, за да договорят как да подкупят Симеон, който е пречел на провеждането но множество проекти на Черани в България.

Разговорът между Черани и Виктор Емануил приключва с техен заговор срещу Симеон Сакскобургготски. Принц Емануил е възнамерявал да възложи продажбата на имота на Сакскобургготски на познат дилър на имоти и да разделят печалбата от продажбата със Симеон. До този момент обаче всички слухове се описват като „приписване на престъпление”.