/ БГНЕС
Докато отзвучаващата субтропическа буря Алберто се разрази над целия район на Големите езера в САЩ, изтощените местни хора продължаваха да наблюдават днес язовирите и склоновете.

Хиляди евакуирани в САЩ и Куба заради бурята Алберто

Съпътстващите дъждове предизвикаха наводнения и кални свличания в района на Апалачите и американския Югоизток, предаде Асошиейтед прес.
В планините на щата Северна Каролина такова свлачище вчера стана причина за изтичане на газ, разруши къща и уби двама души в нея, съобщи сержант Шейн Робинс от полицията в Бун.
Дърво уби журналисти в САЩ

На други места четири язовира са под постоянно наблюдение от щатски инженерен екип, каза вчера губернаторът на Северна Каролина Рой Купър. Той обяви извънредно положение за най-силно пострадалите планински окръзи и каза, че прогнозата за края на седмицата е за изолирани бури с проливни дъждове.

Двойка торнада завихри бурята в САЩ (ВИДЕО)

Те може да причинят внезапни наводнения в райони, където за последните 15 дни са паднали до 50 см. дъжд. "Бурята още не е отминала. Призовавам хората да следят внимателно прогнозата за времето", каза Купър.
Алберто продължава да се движи като класическа тропическа буря и се разпростря от Флорида чак до околностите на Чикаго. Синоптиците казват, че бурята все още може да донесе валежи и поривисти ветрове в района на Големите езера тази седмица.
БТА