/ БГНЕС
Двойка торнада бяха заснети в американския щат Колорадо. Видеото е направено от автомобил, движещ се по посока на явлението и ясно показва две торнада, бушуващи едно до друго.
Американските синоптици предупреждават за проливни дъждове и риск от внезапни наводнения в южните щати заради бурята Алберто, макар и отслабнала до депресия, предаде Асошиейтед прес.

Субтропическата буря Алберто - първата, получила име през тазгодишния атлантически сезон на ураганите, връхлетя вчера следобед крайбрежието на щата Флорида и отслабна до депресия през изминалата нощ с навлизането си навътре в сушата.

Хиляди евакуирани в САЩ и Куба заради бурята Алберто

Въпреки това метеоролозите смятат, че все още е способна да предизвика внезапни наводнения през следващите часове и дни, докато обширната валежна система се разпростира над Алабама и големи райони от щатите Джорджия, Тенеси и Северна и Южна Каролина.

Властите не съобщават за преки жертви на стихията, но в Северна Каролина губернаторът на щата Роюй Купър призова жителите да вземат предпазни мерки, след като телевизионен журналист и оператор загинаха, отразявайки пораженията в периферията на бурята.

Дърво уби журналисти в САЩ

Между 10 и 25 см дъжд се очакват във Флорида, Алабама и западна Джорджия, а изолирани порои до 30 см са възможни на отделни места, докато депресията се придвижва към долината на река Тенеси днес и към долината на река Охайо и района на Големите езера по-късно през седмицата.
БТА