/ снимка: БГНЕС
Русия най-вероятно се готви да опита да разположи голям брой резервни части в Донбас.Това се казва в последния преглед на ситуацията в украинския конфликт на разузнаването на британското министерство на отбраната, предава УНИАН.

Разузнаването отбелязва, че тежките обстрели в Донбас продължават, тъй като Русия се стреми да обгради района на Северодонецк през Изюм на север и Попасна на юг.

Отбелязва се, че способността на двете воюващи страни да формират и разгръщат резервни части на фронта вероятно ще стане все по-важна за изхода на войната.

Отделно британското разузнаване описва ситуацията със загубите в редиците на самопровъзгласилата се "ДНР".

Руските власти не са публикували данни за общия брой на военните жертви в Украйна от 25 март. Самата т.нар. „ДНР“ обаче към 16 юни е признала 2128 военнослужещи загинали и 8897 ранени от началото на 2022 г.

„Процентът на жертвите на ДНР е еквивалентен на около 55% от първоначалната им сила, което подчертава изключителното изтощение на руските и проруските сили в Донбас. Много вероятно е силите на ДНР да са оборудвани с остарели оръжия и оборудване“, смятат разузнавателните служби на Обединеното кралство.

Припомняме, че британският премиер Борис Джонсън предупреди британците, че трябва да се „подготвят за дълга война“, тъй като Путин прибягва до кампания на изтощение.