/ БГНЕС, архив
"Трилър Файт Клуб" официално обявиха битката между Тервел Пулев и Сергей Ковальов. Те ще се бият в един от най-интересните мачове на галавечер в емблематичната зала "Форум" в Ингълууд, Калифорния (САЩ) на 14 май, съобщава „Спортната Джунгла“, цитирана от Gong.bg

На същата галавечер Кубрат Пулев ще срещне на ринга Алексай Федосов, а в бойната карта ще гледаме още Иван Холифийлд, Фернандо Варгас-младши, Амадо Варгас и Емилиано Варгас.

Тервел Пулев излиза срещу най-сериозното изпитание в досегашната си професионална кариера, но ето няколко интересни факти за руснака. 

Ковальов е трикратен световен шампион в лека-тежка категория. Боксьор е на годината в престижните награди на списание "Ринг" за 2014-а година. Започва да тренира хокей, но спира, след като неговата екипировка е открадната. В началото на 2021-а даде положителна проба за синтетичен тестостерон. Беше изключително близко до победа над Андре Уорд в техния първи мач, като го свали в нокдаун (114:113 в трите карти). Точните удари в този мач бяха 126:116 а руснака. През 2018-а счупи нос на жена, която след това го осъди да плати $650 000 обезщетение. Прокуратурата го осъди на 3 години пробация и два дни активна присъда.

gong.bg