/ БГНЕС
Британският външен министър Борис Джонсън разкритикува публикация във вестник "Дейли Мейл", според която той ще замени Тереза Мей като министър-председател.

Ръководителят на Министерството на външните работи написа в Twitter: "Лъжи в "Дейли Мейл" - подкрепям Тереза Мей. Нека продължим да работим".

Тереза Мей обяви, че ще състави правителство

В събота в електронния вариант на вестника се появи информация, че идеята Джонсън да оглави правителството започва да печели популярност сред управляващата Консервативна партия. В същото време, според публикацията, министърът няма да предприеме всички мерки, докато Mей е на власт.

Мей се прегрупира след неуспеха на изборите

Днес и "Сънди Таймс" съобщи, че петима членове на кабинета насърчават първия британски дипломат да измести Мей като министър-председател и лидер на Консервативната партия. Според изданието, членовете на правителството са се видели с Джонсън в петък след обявяването на резултатите от предсрочните парламентарни избори и изразили своята "подкрепа, ако той се противопостави на Мей".

Бивш министър нарече Тереза Мей "ходещ мъртвец"

Консервативната партия спечели парламентарните избори, но тя вече не е управляващото мнозинство в Уестминстър. Торите да получиха 318 места в 650-местната Камара на общините и така загубиха правото на самостоятелно формирано правителството, за кое им трябваше парламентарно мнозинство от 326 места.
БТА