/ БГНЕС
Борис Джонсън избра главния оперативен и финансов директор на телевизия "Скай" Андрю Грифит за свой бизнес съветник. Това е едно от първите назначения, направени от Джонсън преди да поеме премиерския пост във Великобритания, предаде Ройтерс.

Борис Джонсън поема управлението на Великобритания

Новината, че Грифит вече ще работи в премирската канцелария, съобщи главният изпълнителен директор на "Скай" Джереми Дарок. Грифит ще има за задача да оправи отношенията с корпоративния сектор преди Брекзит.

„Калпазанинът“ Борис Джонсън

Той стана главен финансов ръководител на телевизията през 2008 г., когато Рупърт Мърдок беше неин собственик, и помогна за създаването на най-голямата платена телевизионна мрежа в Европа, купена миналата година от корпорацията "Комкаст". Грифит, който беше кандидат на Консервативната партия, даде под наем своята къща в Уестминстър, за да служи като база на Джонсън в надпреварата за премиерския пост.

Британските лейбъристи искат предсрочни избори

Решението на Джонсън за назначението на Грифит контрастира с подхода на досегашния министър-председател Тереза Мей към корпоративния сектор в началото на управлението й, когато тя, изглежда, искаше да се дистанцира от големия бизнес.

Премиерът Борисов към Борис Джонсън: Ще съхраним и развиваме успешното сътрудничество

Грифит ще трябва да изгради мостове между бизнес средите и Джонсън, който казва, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на всяка цена до 31 октомври.
БТА